Ana Sayfa Faaliyetler 3. Gıda ve Beslenme Politikaları Zirvesi

3. Gıda ve Beslenme Politikaları Zirvesi

tarafından gtbdnova18

Her yıl kamu ve özel sektör temsilcileri ile akademi dünyasını bir araya getirmek amacıyla Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Gıda ve Beslenme Konferanslarının üçüncüsü yurtçi ve yurtdışından 40’a yakın panelistin katılımıyla 4-5 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara HiltonSa’da gerçekleştirildi.
Beslenme ve sağlıklı yaşlanma, gıdalarda inovasyon ve sağlık beyanı, bitkilerin gıda ve gıda takviyelerinde güvenli kullanımı, kamu sağlığı ve beslenme, mikrobiyota ve sağlıklı beslenme, gıda ve gıda takviyelerinin sosyal medya ve e-ticaret üzerinden satışının güvenliğinin sağlanması gibi konuların masaya yatırıldığı Zirve, 200’ü aşkın davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferans Programı

AÇILIŞ KONUŞMALARI

Samet Serttaş, GTBD Yönetim Kurulu Başkanı
Selman Ayaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı

SUNUM

Aktif Yaşam Biçimi Kamu Sağlığı için Neden Önemli, Spor Federasyonlarının Rolleri Neler?
Yasin Bölükbaşı, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı

SUNUM

Toplum sağlığı için zinde ve güçlü olmak neden önemli? Beslenmenin sporda önemi nedir?
Julián Álvarez García, Yüksek Performanslı Spor Hekimliği Tıbbi Hizmetler Merkezi Başkanı

 

PANEL 1

Kamu Sağlığı, Aktif Yaşam ve Beslenme

Moderator: Sermin Baysal Ata, TRT
Dr. Bernd Haber, Food Supplements Europe (FSE) Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Clemens Von Schacky, Münih Üniversitesi
Prof. Dr. İsmet Tamer, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı
Hatice Berna Karakaş, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Diyetisyen

SUNUM

Tüketicilerin Gıda ve Beslenme Tercihlerini Etkileyen Faktörler ve Z Kuşağı Tüketicilerinin Gıda Satın Alma Davranışları
Filiz Öztürk, Nielsen Tüketici Araştırmaları Direktörü

İKİLİ TARTIŞMA

Tüketicileri Yanıltmadan Doğru ve Yeterli Bilgi Verme, AB ve Dünya’dan Mevzuat Örnekleri
Dr. Gert Karabichler, FoodPharma Danışmanlık Genel Müdürü
Prof. Dr. Manfred Eggersdorfer, Medical Center Groningen Üniversitesi

PANEL 2

Gıdalarda İnovasyon, Etiketleme ve Sağlık Beyanı

Moderatör: Sema Toraman, GTBD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Dr. Gert Karabichler, FoodPharma Danışmanlık Genel Müdürü
F. Handan Öztunca , TİTCK Bitkisel ve Destek Ürünler Daire Başkanı
Prof. Dr. Manfred Eggersdorfer, Medical Center Groningen Üniversitesi
Selman Ayaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı

PANEL 3

E-Ticaret Kanallarında Satılan Gıdaların Denetimi ve Kontrolü

Moderatör: Samet Serttaş, GTBD Yönetim Kurulu Üyesi
Fatih Yalçın, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı
Dr. Mehmet Beykaya, Tarım ve Orman Bakanlığı, Danışman
Oğuz Şahin, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı

PANEL 4

Sporcu Beslenmesi

Moderatör: Samet Serttaş, GTBD Yönetim Kurulu Üyesi
Raysa Büyükbahar Uzunyol, Rays’up Nutrition& Studio Sporcu ve Klinik Beslenme Uzmanı
Ayşegül Birlik, Uzman Eczacı, Emin Sport Clinic
Prof. Dr. Gülgün Ersoy, İstanbul Medipol Üniversitesi
Prof. Dr. Aysel Pehlivan, Haliç Üniversitesi, Enka Spor Kulübü
Şengül Sangu Talak, Uzman Diyetisyen, Fenerbahçe Spor Kulübü

SUNUM

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği

Tanju Cepheli, GTBD Yönetim Kurulu Üyesi

SUNUM

Gizli Açlık
Elvan Odabaşı, Diyetisyen, Formeo

SUNUM

Sağlığın Korunmasında Beslenme, Mevzuat ve Politika ihtiyaçları
Dr. Manfred Ruthsatz, Nutrition & HealthCare

PANEL 5

Bitkilerin Gıda ve Gıda Takviyelerinde Güvenli Kullanımı

Moderatör: Prof. Dr. Ekrem Sezik, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Prof. Dr. Nevzat Artık, Ankara Üniversitesi
Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı
Dr. Manfred Ruthsatz, Nutrition & HealthCare
Şenay Eken, Tarım ve Orman Bakanlığı Risk Değerlendirme Daire Başkanı

SUNUM

Türkiye’de Gıdalarda Kullanılan Bitkiler ve Bitkisel Ürünler – Vaka Analizi
Taha Büyükhelvacıgil, Zade Vital Genel Müdürü

PANEL 6

Beslenme ve Sağlıklı Yaşlanma

Moderatör: Prof. Dr. İlker Taşçı, SBÜ Gülhane Eğitim ve  Araştırma Hastanesi
Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu, Hacettepe Üniversitesi
Corentin Jezequel, Lonza Tüketici Sağlığı Bölümü
Aslı İçingür, Uzman Diyetisyen
Prof. Dr. Nuray Yazıhan, Ankara Üniversitesi

PANEL 7

Mikrobiyota ve Sağlıklı Beslenme

Moderatör: Prof. Dr. Tarkan Karakan, Probiyotik Prebiyotik Derneği Başkanı
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu, YİSAV Yönetim Kurulu Başkanı
Prof. Dr. Murat Baş, Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı
Dr. İlkay Gök, İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Nihal Tuncer, Dyt Mag, Uzman Diyetisyen

Selman Ayaz
Samet Serttaş

Related Articles