Gıda Takviyeleri için Raf Ömrü Tavsiyeleri, Üreticiler için Rehber, Ocak 2014

İyi bir üretim sürecinde, ürünlerin raf ömrü süreleri önemlidir. Üretici tarafından genellikle ürünlerin son kullanma tarihleri etiket üzerinde belirtilmektedir. Dünyanın farklı ülkelerinde gıda takviyesi alanında çalışan uzmanlar tarafından hazırlanan ve gıda takviyelerinin raf ömrü ile ilgili olan 2014 tarihli bu kılavuz; raf ömrünü etkileyen faktörler hakkında bilgi vermekte, raf ömrünün test edilmesi sürecinde göz önüne alınan değişkenler hakkında ve üreticilerin üretim sürecinde raf ömrünü belirlerken ihtiyaç duydukları gerekli bilgileri edinmesinde yardımcı olmaktadır.

  Vitamin ve Mineral Güvenliği Rehberi– 3. Baskı, Temmuz 2014

Beslenme yetersizliği, dünyanın çapında, beslenme uzmanları ve kamu sağlığı alanında çalışan politika yapıcıların önem verdiği bir konudur. Öte yandan, beslenme alanında iyi durumda olan ülkelerde ise aşırı beslenmenin ve bunun yarattığı potansiyel toksik düzeylerinin zararları konusunda çeşitli endişeler gündeme getirilmektedir. 1997 yılında The Council for Responsible Nutrition (CRN); vitamin ve minerallerin günlük maksimum doz alım miktarı belirlenirken genel geçer ölçülerle belirlenmesinin yerine, kanıtlanmış ve bilimsel temelli bir öneri geliştirmeyi amaçlamıştır. Günlük alımlarda tolere edilebilir miktarın belirlenmesinde kullanılan bu bilimsel temelli yöntem, bilim çevrelerinde oldukça ilgi çekmiş ve dikkate değer bulunmuştur. Bu alanda bir rehber olma özelliği taşıyan ve Temmuz 2014 tarihinde 3. baskısı yayınlanan ‘Vitamin ve Mineral Güvenliği’ raporu, dünya genelinde bilimsel otoriteler ve düzenleyici kurumlar için olduğu kadar, gıda takviyesi ve içeriklerini üreten üreticiler için de oldukça faydalı ve dikkate değer bir kaynak olma özelliğini taşımaktadır. CRN ve IADSA bu alanda bilimsel temelli bir bilginin oluşması için bu projeye ortaklık yapmakta ve her türlü işbirliğini desteklemektedirler.